مشاور مدرسه با رویکرد راه حل محور
امروزه به دلیل افزایش تعداد دانش آموزان در مدرسه و کمی وقت،مشاور مدرسه نمی توانند با همه دانش اموزان ارتباط کافی داشته باشد و در حل مشکلاتشان کمکشان مند. ولی رویکرد راه حل محور چشم انداز جدیدی در مقابل مشاوران قرار می دهد.رویکرد راه حل محور که توسط دشیزر در 20 تا 25 سال گذشته مطرح شده است به عنوان نوعی از مشاوره کوتاه مدت و حساس به زمان بوجود آمد. این رویکرد با فرضیات خوشایندی شروع می شود.از جمله:1- دانش آموز سالم است2-با کفایت است3-توانایی تدوین راه حل ها را داردو...
این رویکرد بر خلاف رویکردهای سنتی به جای تمرکز بر علتها به راه حل ها و به جای مشکلات گذشته به تغییرات در آینده تمرکز دارد.
این رویکرد بر خلاف رویکردهای سنتی به جای تمرکز بر علتها به راه حل ها و به جای مشکلات گذشته به تغییرات در آینده تمرکز دارد.
ویژگی های مشاوره کوتاه مدت:
1-زمان آن کم است
2-اهداف مشاوره مشخص و محدود است
3-مشاور بسیار فعال است
4-یک رابطه همکارانه قوی با دانش آموزان برقرار می شود
5-دانش آموز تشویق می شود تا احساساتش را بیان کند
اصول اساسی در رویکرد راه حل محور:
1-توجه به زمان به عنوان عنصری ضروری در نظر گرفته می شود2-اینکه مراجع کیست و چه بیان می کند اهمیت دارد3-درک صحیح از منابع مراجعبه خصوص بیرون از جلسه مشاوره به تغییرات مثبت شتاب می بخشد4-لازمه روند مشاوره همکاری متقابل مشاور و مراجع است5-پرورش امیدواری و حس خوشایندی در مراجع
عوامل مؤثر بر بهبود و پیشرفت مراجع:
1-عوامل فرا درمانی(عوامل بیرونی که از بافت مشاوره جدا هستند)40%
2-فنون خاص مشاوره15%
3-ارتباط متقابل میان مشاور و مراجع30%
4-انتظارایجاد تغییرات مثبت15%
برخی از تکنیک های خاص رویکرئ راه حل محور:
1-سوالات معجزه آسا: پرسیدن سوالاتی در جهت رفع مشکل در آینده،برای مثال: اگر شما در خواب باشی و صبح بلند بشی و ببینی که مشکلت حل شده چه تغییراتی در تو ایجاد می شود؟
2-موارد استثنایی: منظور از موارد استثنایی مواقعی است که مراجع این مشکل را نداشته است.چه کارهایی انجام می دادی که این مورد خاص را نداشتی؟
3-چرخش 180 درجه: اینکه مراجع رفتاری متفاوت با رفتارش را انجام بدهد
4-تعیین اهداف:مشخص کردن اهداف به صورت ملموس و عینی.
تاریخ ارسال پست: یک شنبه 20 فروردين 1387 ساعت: 10:22
برچسب ها : مشاوره با رویکرد راه حل محور,